fbpx

Forebyggelse

Forebyggelse

Forebyggelse er billigere end helbredelse. Man har i årtier talt om røgfri generation, nu skal det lykkes. Som læge på akutlægebilen har jeg set, hvad dårlig adskillelse af cyklister og biler kan betyde af tragedier. Hvis børn skal cykle til skole, kræver det sikre skoleveje, på den måde får de også mere motion.

Trafikstøj

Støjen fra den fynske motorvej skal reduceres. Vi skal derfor have støj-skærme sat op hurtigst muligt.

Som læge foretrækker jeg forebyggelse, og det er meget nemt langs motorvejen med støjmure og støjdæmpende asfalt.

Joachim Hoffmann-Petersen

Motorvejsstøjen er et alvorligt problem – Det går ud over beboernes livskvalitet og helbred.
Trafikstøj øger risikoen for søvnbesvær og stress. Støjen er hvert år årsag til 200-500 for tidlige dødsfald som følge af forhøjet blodtryk og hjertesygdom.


Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

For nogle år siden stod jeg som anæstesilæge med en hjernedød ung mand, hvis familie ønskede, at han skulle være organdonor. Men politiet sagde nej. Jeg husker stadig følelsen af afmagt og frustration. En ung mand var blevet bragt til det syge­hus, hvor jeg arbejdede...

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Sundhedsvæsenet er i en akut krise med lange ventelister. Frit valg til privathospitaler er fint, men nogle patienter har ikke et frit valg, dem skal vi huske. Hvis man har flere sygdomme eller skal opereres for noget kompliceret er der ikke et privat tilbud. Akutte...