fbpx

Forskning

Forskning

Forskningen er den fremtid vi alle skal leve af. Danmark har ekstremt flotte forskningstraditioner. Danmark kan ikke redde jorden fra global opvarmning ved blot at reducere vores eget CO2 udslip. Vi skal også finde de metoder der gør at andre lande kan reducere deres CO2 udslip, kun således kan vi redde jorden fra global opvarmning. 

Som borgerlige politikere har vi et stort ansvar for at gøre befolkningens liv så let som muligt. På samme vis skal vi også gøre forskernes liv lettere. Der er utroligt mange benspænd lagt ud for forskere. Der skal være styr på datasikkerhed og etik, men det skal være nemt at gøre det rigtige. Forskningen skal ikke – som nu – være beskæftigelsesterapi for juridiske medarbejdere.

Alle offentlige budgetter bør have en post som hedder forskning. For det flest myndigheder vil 1-2% af budgettet være passende. Vi bruger 13 mia på beskæftigelsesindsatsen, men vi aner ikke ret meget om hvad vi får for de 13 mia. Et lille beløb afsat her så vi finder ud af de mest effektive metoder til at få arbejdsløse i arbejde kan tjene sig selv ind ufatteligt mange gange.

Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

For nogle år siden stod jeg som anæstesilæge med en hjernedød ung mand, hvis familie ønskede, at han skulle være organdonor. Men politiet sagde nej. Jeg husker stadig følelsen af afmagt og frustration. En ung mand var blevet bragt til det syge­hus, hvor jeg arbejdede...

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Sundhedsvæsenet er i en akut krise med lange ventelister. Frit valg til privathospitaler er fint, men nogle patienter har ikke et frit valg, dem skal vi huske. Hvis man har flere sygdomme eller skal opereres for noget kompliceret er der ikke et privat tilbud. Akutte...