fbpx

Beskæftigelse

Beskæftigelse

Beskæftigelsesindsatsen koster 13 mia. Sundhedsvæsenet sparer milliarder ved at undersøge, om behandlingerne virker og dropper tiltag, der ikke virker. Odense Kommune burde forske i, hvordan man mest effektivt får arbejdsløse i arbejde. Er det aktivering eller pisk via jobcenteret, økonomisk gulerod, motion, danskundervisning, bedre psykiatri, eller skal vi helt lade være med at gøre noget, fordi det alligevel er spild af skatteydernes penge. Vi ved det ikke.

Hvis man kan arbejde skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Nogle kan ikke arbejde, de skal have hjælp og sikres en værdig tilværelse. Dem der kan, men ikke vil, skal have et los i r…. De skal aktiveres 37t om ugen fra første dag.  Jeg er ikke så interesseret i, hvad de aktiveres med, for nogle vil en gågruppe med metion være et fint tilbud som både giver motion og et socialt netværk og som kan reducere den ensomhed mange ledige rammes af. For andre er det mere oplagt med aktivering i en virksomhed, hvor de sidenhen kan få et fast arbejde.

De kommende 5 år vil der komme til at mangle ca 5000 medarbejde i ældreplejen. Så dur det ikke, at vi betaler kontanthjælp til eksempelvis indvandrerkvinder, som går derhjemme. Der bliver brug for alle på arbejdsmarkedet de kommende år. Dette er en fantastisk udvikling, som skal udnyttes til at reducere den sociale ulighed, som slår så mange danskere ihjel.

Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Konservativt Sundhedsudspil for Odense Kommune

Konservativt Sundhedsudspil for Odense Kommune

Introduktion Dette er et værdibaseret politisk udspil, der handler om en retning for fremtidens sundhed i Odense Kommune. Derfor er der ikke sat konkrete beløb på, da ikke alt drejer sig om penge. Der er flere spor, som er kendte fra vores ældreudspil, og andre helt...

Nærhospitaler

Nærhospitaler

Debatindlæg i Fyens.dk den 2 november 2021: https://fyens.dk/artikel/debat-sundhedsv%C3%A6sen-der-er-ikke-brug-for-flere-mursten-der-er-brug-for-mere-personale Regeringen har præsenteret ideen om nærhospitaler og vil bruge 4 mia. kr. på mursten. Der blev ikke afsat...