fbpx

Beskæftigelse

Beskæftigelse

Beskæftigelsesindsatsen koster 13 mia. Sundhedsvæsenet sparer milliarder ved at undersøge, om behandlingerne virker og dropper tiltag, der ikke virker. Odense Kommune burde forske i, hvordan man mest effektivt får arbejdsløse i arbejde. Er det aktivering eller pisk via jobcenteret, økonomisk gulerod, motion, danskundervisning, bedre psykiatri, eller skal vi helt lade være med at gøre noget, fordi det alligevel er spild af skatteydernes penge. Vi ved det ikke.

Hvis man kan arbejde skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Nogle kan ikke arbejde, de skal have hjælp og sikres en værdig tilværelse. Dem der kan, men ikke vil, skal have et los i r…. De skal aktiveres 37t om ugen fra første dag.  Jeg er ikke så interesseret i, hvad de aktiveres med, for nogle vil en gågruppe med metion være et fint tilbud som både giver motion og et socialt netværk og som kan reducere den ensomhed mange ledige rammes af. For andre er det mere oplagt med aktivering i en virksomhed, hvor de sidenhen kan få et fast arbejde.

De kommende 5 år vil der komme til at mangle ca 5000 medarbejde i ældreplejen. Så dur det ikke, at vi betaler kontanthjælp til eksempelvis indvandrerkvinder, som går derhjemme. Der bliver brug for alle på arbejdsmarkedet de kommende år. Dette er en fantastisk udvikling, som skal udnyttes til at reducere den sociale ulighed, som slår så mange danskere ihjel.

Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

Politiet forhindrer donorer i at give livsvigtige organer.

For nogle år siden stod jeg som anæstesilæge med en hjernedød ung mand, hvis familie ønskede, at han skulle være organdonor. Men politiet sagde nej. Jeg husker stadig følelsen af afmagt og frustration. En ung mand var blevet bragt til det syge­hus, hvor jeg arbejdede...

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Offentlige sygehuse laver mindre, mens privathospitaler opruster.

Sundhedsvæsenet er i en akut krise med lange ventelister. Frit valg til privathospitaler er fint, men nogle patienter har ikke et frit valg, dem skal vi huske. Hvis man har flere sygdomme eller skal opereres for noget kompliceret er der ikke et privat tilbud. Akutte...