fbpx

Indeklima

Indeklima i Folkeskolerne.

Ifølge Realdania, er der for højt CO2 indhold i luften i 91% af folkeskolens klasselokaler!
Elever i skoler med godt indeklima kan populært sagt være ca 1 år foran elever med dårligt indeklima når de går ud af 9. klasse. Elever med dårligt indeklima klarer sig 9-15% dårligere i test, afhængig af CO2 koncentrationen.

Corona og andre luftvejsinfektioner smitter mindre ved god udluftning. Fraværet stiger derfor 5% point når der er et dårlig indeklima!

Corona og andre luftvejsinfektioner smitter mindre ved god udluftning. Fraværet stiger derfor 5% point når der er et dårlig indeklima!


Alle mennesker udånder CO2 når vi trækker vejret. Når der er mange mennesker på lidt plads og i små rum så stiger CO2 koncentrationen i luften. CO2 er normalt kendt som en klimagas, men når jeg går på arbejde som intensivlæge er det kendt som et udmærket bedøvemiddel. Hvis indholdet af CO2 er for højt går man i CO2 narkose. Det ser vi hyppigt hos patienter med KOL, bedre kendt som rygerlunger, da disse patienter har svært ved at udånde CO2. I blandt må vi lægge pisse patienter i respirator for at få deres CO2 indhold i blodet ned på et mere passende niveau.

Hvis det kniber med indlæringen hos skolebørn, kan det være på grund af for højt CO2 indhold i klasselokalet. I høje koncentrationer udløser CO2 en CO2 narkose. I lave koncentrationer hæmmes indlæringen hos børn, de bliver trætte og får hovedpine.

Det fine er at det er ret nemt at gøre noget ved, hvis man ved man har et problem, det gør man desværre ikke på de fleste skoler.

Odense Kommune og andre kommuner skal undersøge indeklimaet i alle klasselokaler og sætte ind med bedre udluftning.

Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Konservativt Sundhedsudspil for Odense Kommune

Konservativt Sundhedsudspil for Odense Kommune

Introduktion Dette er et værdibaseret politisk udspil, der handler om en retning for fremtidens sundhed i Odense Kommune. Derfor er der ikke sat konkrete beløb på, da ikke alt drejer sig om penge. Der er flere spor, som er kendte fra vores ældreudspil, og andre helt...

Nærhospitaler

Nærhospitaler

Debatindlæg i Fyens.dk den 2 november 2021: https://fyens.dk/artikel/debat-sundhedsv%C3%A6sen-der-er-ikke-brug-for-flere-mursten-der-er-brug-for-mere-personale Regeringen har præsenteret ideen om nærhospitaler og vil bruge 4 mia. kr. på mursten. Der blev ikke afsat...