fbpx

Socialdemokraternes svar holder ikke.

Modsvar til Camilla Fabricius og Rasmus Horn Langhof.

Af: Charlotte Green, Purnima Erichsen, Jakob Rosenberg, Joachim Hoffmann. 10 april, 2022.

Tak til Rasmus Horn Langhoff og Camilla Fabricius fra Socialdemokratiet for at læse vores debatindlæg og komme med et svar i JP. Men jeres svar holder ikke! Sundhedsvæsnet har brug for flere hænder. Ikke flere kun flere penge, eller flere mursten. Derfor er Regeringens forslag ikke den rigtige løsning på udfordringerne. Så når to Socialdemokratiske folketingsmedlemmer skriver, at vi som Konservative ikke har forsøgt at løse problemerne, er det jo faktisk ikke rigtigt. Den borgerlige regering vedtog en sundhedsreform i 2019, som den socialdemokratiske regering aflyste. Det er nu blevet til et sundhedsudspil, men desværre mangler de vigtigste brikker. Som Jacob Bundsgaard sagde i sin tale til KL, at der nu var der at håbe, at andre partier vil rette op på manglerne i socialdemokratiets udspil. Der er brug for flere familielæger. Derfor vil vi uddanne flere læger. I Socialdemokratiet vil I løse det akutte problem ved at flytte læger under uddannelse fra sygehusene til praksis. Det kan sikkert virke en periode, men hånden på hjertet, så løser det jo ingen problemer på sigt. Den eneste holdbare løsning er flere uddannelsespladser. Fra konservativ side fortsætter vi med at foreslå dette, også selv om i fortsætter med at stemme imod i Folketingssalen, som I indtil videre har gjort to gange. Vi er ganske enige i, at det nære sundhedsvæsen skal styrkes. Men det skal ske tæt på borgerne i hele landet, ikke kun i 20 særligt udvalgte kommuner. Det nære sundhedsvæsen handler ikke kun om fremskudte hospitalsklinikker i dagtiden, der er konkret brug for pleje og omsorg til de patienter, som udskrives tidligere. Der er brug for virkeligt personale hele døgnet til at pleje sårbare borgere, ikke bare mursten til endnu flere løsninger uden læger eller sygeplejersker. Behandling kan i visse tilfælde foregå i eget hjem, men det kræver hænder. Derfor vil konservative arbejde for sundhedshuse i alle kommuner og reel pleje til vores sårbare borgere. For det er det, vi ved de har brug for. Og så er der det med penge. Socialdemokratiet ønsker med forslaget om at dække demografien ikke at tænke nyt, for det de vil er at gøre mere af det samme, der ikke virker godt. Som KLs nye formand nævner, så nytter det jo ikke bare at flytte ressourcerne væk fra sygehusene, der skal være løsninger, der sikrer borgerne undgår unødige besøg på sygehusene. Konservative vil med vores mange forslag et stærkt sundhedsvæsen. Forfatterne af dette indlæg kender væsnet indefra, og vi har realistiske bud på at nå målet om et bedre sundhedsvæsen. Det koster noget, men det kræver også nytænkning, at vi gør tingene på en anden måde, så vi bruger vores ressourcer godt. At vi passer på vores personale. At vi får flere til hænder. At vi får løst opgaven. Socialdemokratiet har endnu til gode at komme med et reelt bud på en løsning af udfordringerne. Links i kommentarfeltet

Joachmim Hoffmann-Pedersen

Debatindlæg

Indeklima

Indeklima

Indeklima i Folkeskolerne. Ifølge Realdania, er der for højt CO2 indhold i luften i 91% af folkeskolens klasselokaler!Elever i skoler med godt indeklima kan populært sagt være ca 1 år foran elever med dårligt indeklima når de går ud af 9. klasse. Elever med dårligt...

Beskæftigelse

Beskæftigelse

Beskæftigelse Beskæftigelsesindsatsen koster 13 mia. Sundhedsvæsenet sparer milliarder ved at undersøge, om behandlingerne virker og dropper tiltag, der ikke virker. Odense Kommune burde forske i, hvordan man mest effektivt får arbejdsløse i arbejde. Er det aktivering...

Ældre

Ældre

Ældre Ældre er gamle nok til at vælge selv. Børnefamilier har valgmuligheder som dagpleje eller vuggestue, friskole eller folkeskole, osv. Ældre skal også have valgmuligheder, eksempelvis kommunal eller privat hjemmehjælp, kommunalt plejehjem eller friplejehjem,...